Welkom op de website van Paul Mulder, bassist en Jazz DJ.

Paul Mulder is een ervaren en allround bassist. Hij speelt contrabas en basgitaar in diverse musicals en orkesten in binnen- en buitenland.
Tevens is Paul actief als Jazz DJ.

Bassist

Paul heeft zijn muzikale opleiding genoten op de Jazz afdeling van het Hilversums Conservatorium, waar hij hoofdvakles kreeg van Koos Serierse. Door combolessen en big band lessen te volgen bij o.a.: Erik van Lier, Rob Langereis, Cees Kranenburg, Cees Smal, Rob Madna, Bart van Lier en Henk Elkerbout, en door workshops te volgen van Ray Brown, Red Mitchell, Peter Herbolzheimer en het Metropole Orkest onder leiding van Jerry van Rooijen en Rob Pronk, werd hij bekend gemaakt met nagenoeg alle stijlen van de Lichte Muziek.

Als bassist maakt Paul deel uit van het Ascot Jazz Trio, het Ascot Jazzduo en de internationale big band The Glenn Miller Memorial Orchestra waarmee hij in heel Europa optreedt.
Bovendien is Paul eigenaar van AchtergrondJazz en De Jazzband Specialist!. Hier kan men live muziek boeken, zoals een pianist, gitarist, jazzduo, jazztrio of elke andere jazzband in een samenstelling naar wens.

Sinds 1992 heeft Paul als bassist o.a. gewerkt in de musicals: The Lion King, Ciske de Rat, Sister Act, Jersey Boys, Wicked, Petticoat, Dirty Dancing, Cabaret, Sinatra: That's Life!, Irma la Douce, 42nd Street, Ain't Misbehavin', Singin' in the Rain, Pump Boys and Dinettes en Josephine.
Verder speelde hij o.a. met de Midland Big Band, de Glenn Miller Orchestra, De Nacht van Ramses, het Ouderen Songfestival, het Paul Mulder Kwintet, het Babette Verhoef Ensemble en de Cosmopolitan Dance Band. Bovendien heeft hij meegewerkt aan diverse cd- en dvd-opnamen en radio- en televisie-uitzendingen in binnen- en buitenland. De muziekstijl varieert van jazzmuziek tot popmuziek en hij heeft veel ervaring opgedaan als begeleider van vele artiesten. Verder werkt hij mee aan verschillende projecten en evenementen en valt hij daarnaast regelmatig in bij diverse combo's, orkesten en musicals.

Paul was is het voorjaar van 2014 als bassist te horen in de door de AVRO gemaakte vierdelige dramaserie Ramses, winnaar van de Nipkov schijf en de Prix Europa. Hoofdrolspeler Maarten Heijmans won een Gouden Kalf voor de beste mannelijke hoofdrol, en in New York de International Emmy Award 2015 voor beste acteur.

Jazz DJ

Als muzikant is Paul van mening dat goede muziek voor iedereen bereikbaar moet zijn en bedacht het concept van een Jazz DJ die goede muziek draait en daarbij zeer flexibel is. Bovendien moet de geluidskwaliteit perfect zijn en mag de muziek nooit te hard staan. Daarom heeft hij JazzDJ.nl opgericht.

Inmiddels draait Paul regelmatig als Jazz DJ de beste Jazz, Funk en Soul muziek. Hij kan putten uit een uitgebreid repertoire van bekende en (nog) onbekende nummers in diverse stijlen en verzorgt heerlijke achtergrondmuziek en lekkere dansmuziek in binnen- en buitenland.

Omdat Paul over een uitgebreid internationaal netwerk van muzikanten beschikt blijft hij op de hoogte van de laatste nieuwe ontwikkelingen in de muziekwereld. En of het nu gaat om muziek van vroeger of de laatste nieuwe releases, Paul is en blijft up-to-date en verwerkt dat in zijn optredens. Hiermee onderscheidt hij zich van vele andere Jazz DJ's en haalt u met Paul een echte specialist in huis.

Paul Mulder op LinkedIn

Biografie